Liba eladás, magyar liba értékesítés
A magyar liba eladásnak, liba értékesítésnek óriási
tradíciója van. A magyarság életében a baromfik között a liba, mindig valami
ünnepi, különleges étel volt. Így a háztájiban a gazda asszonyok , mindig
különös gonddal terelték a kis libákat és felnőtt ludakat, libákat is.
A liba kitüntetett szerepére mi sem utal jobban, mint hogy
már a 11. és 12. században a házi libák
után egyházi tizedet kellett fizetni. A liba különleges szárnyas volt, ha már
ilyen korán adóztatták a tartását, mert valódi értéket jelentett. Az ország
minden területén a liba parlagi változata terjedt el. Ebből az állományból
alakultak ki a magyar lúd színváltozatai és tájfajtái, amelyek később a
jelentős magyar liba eladások, liba értékesítések alapjait alkották.
A ma élő változatok a parlagi fajta és a külföldi fajták
keresztezéséből jött létre. Ma a magyar lúdnak több génbanki állománya is
létezik. Az egyik a Debreceni Egyetem gondozásában, hiszen Debrecen és
környékén évszázadokra visszamenőleg óriási tradíciója van a liba tartásnak, a
liba értékesítésnek. Fazekas Mihály debreceni költő elbeszélő költeménye a
Lúdas Matyi, nem véletlenül indul a liba értékesítésből származó konfliktussal.
Ez a tradíciót és ezt a költészetben is megjelenő, természetes hagyományt viszi
tovább a Toll 96 Kft. és a BestHof termékcsaládja. A BestHof liba hús termékek
a magyar liba értékesítés fontos márkája.
A magyar liba
értékesítés, liba eladás élő hagyomány
A BestHof termékek egyik alapja a hortobágyi fehér húsliba. A
tojó 5–6 kg, a gúnár 6–8 kg súlyú. Évente 15 tojást rak. Edzett, gyorsan növő
fajta. Mind a húsa, mind a mája kitűnő minőségű. A ludak különlegességét bizonyítja, hogy a legokosabb
szárnyasok közé tartoznak. A legelő csapatok például őröket állítanak, akik meg
tudják különböztetni a pásztort a vadásztól. A liba mája és húsa Magyarország
egyik fontos kereskedelmi exportcikke. A kukoricatermesztés széleskörű elterjedése
óta Magyarország minden tájegységében paraszti hagyománnyá vált a hizlalt liba
előállítása.
A pecsenyeliba mindig is hagyományosan magyar piaci árucikk
volt. A pecsenye liba értékesítése, a liba eladás, vagy élőállatként, vagy
egészben megtisztítva történt a piacokon. A magyar liba értékesítés azonban, a
korszerű élelmiszeripari technológiáknak köszönhetően mára azonban már megváltozott,
a liba különböző részeit, a liba mellet és a liba combot, de bármely liba húst
külön- külön is lehetséges értékesíteni. A magyar liba eladásban, így fontos
szerep jut a tenyésztés mellett, a korszerű feldolgozásnak, előhűtésnek és
csomagolásnak. A liba értékesítés ma már ilyen formában történik, s így jutnak
el a magyar liba termékek, hazai és külföldi éttermekbe, húsüzletekbe, valamint
kereskedelmi láncokba. Mi erre a tradícióra építve alkottuk meg a BestHof
termékeket!
A magyar liba
értékesítés, liba eladás a BestHof márkával
A BestHof termékcsoporttal a libahús értékesítésben
szeretnénk egy teljesen egyedi, magas minőségű termékkört ismertté tenni. A
liba eladásban, a liba hús termékek készítésében a BestHof, olyan kategória,
amely méltán viszi tovább a magyar liba értékesítés hagyományait és minden
partnerünk, aki étterme vendégeinek, vagy boltja vásárlóinak ajánlja, szintén
elismerést vív ki e termékek révén.
A magyar liba értékesítésnél válassza a BestHof termékeket,
mert ez a minőség méltó a magyar tradícióhoz. |